top of page

/

ELEMENT

REISNER

Mis on K O D U L A V A S T A M I N E?

Viimase paari nädala jooksul olen saanud nii mõnegi telefonikõne, sest Reisner Element on jäänud silma, kuid väga täpselt ei ole selge, mis see on ja mis see ei ole.

See segadus on täiesti mõistetav, sest et meie turul on tegu veel üsna tundmatu teenusega - see pole maakleriteenus, see pole sisekujundusteenus - mis see siis on?

Ühe lausega kokku võttes - kodu lavastamine on eluruumide ette valmistamise protsess, mille eesmärk on muuta kodu veetlevaks suurima võimaliku potentsiaalse klientide hulga jaoks.

Pikemalt edasi minnes võiksime aga alustada kõigepealt sellest, et kust see kõik alguse sai ja miks see mujal maailmas nii populaarseks muutunud on.

Kodu lavastamine sai alguse Rootsist 2000ndate aastate alguses. Sealsed professionaalsed kodu lavastajad väidavad, et lavastatud kodud on müünud lausa 10% kõrgema hinna eest, kui lihtsalt koristatud kodud. Kuna kodu lavastamine on toonud klientidele tõelist edu, siis levis see kiirelt ka UK-sse ja edasi USAsse, kus uuringute kohaselt veedavad lavastatud kodud kolmandiku võrra vähem aega turul. Ka meie kinnisvaraturg on aina kasvav ja arenev ja miks mitte võtta ka siin oma kinnisvarast viimast?!

Numbrid paistavad loomulikult ahvatlevad, aga selle taga on tegelikult lihtne inimpsühholoogia. Miks see siis nii hästi toimib? Inimene on disainitud visuaalseks olendiks - haarame enamuse oma informatsioonist läbi nägemismeele. Kiirelt Facebooki või kinnisvaraportaale scrollides haaravad pilku visuaalselt parimad pakkumised - kliendid tunnevad, et väärivad parimat - parimat kodu, parimas piirkonnas, parima hinnaga. Kodu lavastajad kasutavad neid soove ja emotsioone enda (ja pakkuja) kasuks.

Nüüd selleni, mida kodu lavastaja teeb ja mida ta ei tee:

Kodu lavastaja hindab objekti visuaalset seisukorda, annab nõu, kuidas muuta objekt visuaalselt atraktiivseks võimalikult paljudele nii fotodel kui ka reaalses elus ja viib need nõuanded ellu - tuua esile tugevused ja peita nõrkused. Lisaks teeb koostööd professionaalidega, kes jäädvustavad selle ka piltidele. Loe lähemalt SIIT, millist väärtust loob kodu lavastamine, kui oled oma kinnisvara välja üürimas.

Kodu lavastaja ei ole maakler - ei tegele objekti tutvustamisega klientidele, sõlmi nendega lepinguid või tegele objektide haldamisega. Kodu lavastaja ei ole ka sisekujundaja - sisekujundaja loob kodu üldiselt kindlale inimesele ja läheneb asjale personaalselt, kodu lavastaja aga püüab haarata võimalikult suurt publikut ja depersonaliseerida objekti, et kliendil oleks lihtsam seda enda koduna ette kujutada. Lähemalt selle kohta saad lugeda SIIT.

Kui veel midagi jäi segaseks, siis lisaküsimustele vastan jätkuvalt hea meelega läbi Facebooki, emaili liis@reisnerelement.ee või telefonil 578 262 87.

RECENT POST
bottom of page