top of page

/

ELEMENT

REISNER

Kuidas planeerida kodu sisustamist? Osa 4.

Lambid, lambid, lambid ja kuidas me need Aliexpressist tellisime.

Jah, just - me tellisime oma lambid Hiinast!

Vannitoas, abiruumis ja esikus olid meie uues kodus juba laevalgustid olemas, nii et täiesti pimedas õnneks palju aega veetma ei pidanud ja saime rahulikult plaani pidada, milliseid valgusteid kuhu vaja oleks.

Alustasime elutoa laelambist. Miks? Sest et laevalgustid on lisaks praktilisele eesmärgile ka olulised sisekujunduselemendid. Ja elutuba üsna ilmsel põhjusel - seal veedame ju kõige rohkem aega!

Kuna õnneks on juba kodu sisustamise esimesed sammud tehtud - valitud stiil, värvid ja kõige olulisemad mööbliesemed, siis lampide valikut kõik eelnev juba veidi kitsendas.

1. Pane paika oma vajadused.

Meile oli oluline elutoas suur hästi valgustav laelamp ja põrandalamp, mis ei pimestaks teleri vaatamisel.

2. Asu stiili, värvide ja teiste mööbliesemetega sobivaid lampe otsima!

Põrandalampi täpselt sellist ei leidnud, nagu soovisime, aga vaja oli ruttu. Niisiis ostsimegi AlenDeko poest pruuni kupliga põrandalambi, mille ümber kerisin musta heegellõnga (kokku üle 600m!!!) ja saime musta läbikumava “niidistikuga” kupli.

Ka laelampe vaatasime alguses Eestis olevatest poodidest. Tulemuseks: suhteliselt pikk tarneaeg + korralik põnts rahakotile.

Kuna ma olen pühendunud Hiina majanduse toetaja juba kõiges muus, siis otsustasime riskida ja tellida ka lambid www.aliexpress.com lehelt.

Ja me ei pidanud pettuma!

Juhuslikul kombel olid väga paljud valikus olevad lambid samasugused, kui Eesti poodides olevas valikus.

3. Lambid ei pea olema kaksikud ega isegi mitte õed, aga samast suguvõsast võiksid nad siiski olla.

Et söögilaua kohale tulev lamp sobiks elutoa omaga, siis valisimegi tegelikult sama lambi, aga teise kuplite arvuga. Ja Aliexpressis saab teha ka eritellimust! Soov oli, et söögilaua lamp ei oleks lauast väga kõrgel ja paari lisaeuro eest saime kõik vajalikud jupid kaasa, et lamp madalamale laua kohale tuua.

Kuna elutoas kasutasime klaaskuplitega lampe, siis ka magamistoas ei tahtnud sellest stiilist väga kaugele rännata ja ka sinna tuli “munadega” lamp.

Elutoa lambid tellisime SIIT poest ja magamistoa lambi SIIT.

Mõlemad jõudsid Eestisse umbes 6 nädalaga ja need tuli tollis deklareerida - väga lihtne, googeldades leiab väga mõistliku juhise, kuidas seda täpselt teha. Tollimaksu nende pealt tasusin 21€.

Kahjuks ei ole me veel sellega lampidega lõpetanud - veel vaja 4 väikest laevalgustit kööki ja koridori ja 2 laualampi magamistuppa. Aga usun, et laelampidelt hoidsime kenasti kokku ja saime täpselt sellised lambid, mida soovisime.

Lõpetuseks kõige olulisem küsimus. Kuidas valida aliexpressist tooteid nii, et Sa saad päriselt selle, mida ootad?

1. Loe tootekirjeldust! Seal on üldiselt kirjas mõõdud, mis annavad aimu, kui suur toode tegelikult on. Kui mõõte pole - ära telli!

2. Vaata kasutajate tagasisidet! Mina ei telli midagi, kui ei ole päris inimeste päris piltidega tagasisidet. Kui mitte keegi ei ole tagasisidet andnud või tagasisiside on halb, siis tugevalt soovitan mitte tellida. Või kui on aega, siis oodata, kuni keegi piltidega tagasisidet annab.

Kui soovid abi ka enda kodu sisustamisel - ükskõik kas suuremate ja või väiksemate otsuste juures, siis võta ühendust liis@reisnerelement.ee.

RECENT POST
bottom of page